Les darreres mesures extraordinàries per frenar els brots de Covid-19 a les Franqueses fan especial èmfasi en l'aforament dels establiments d'hostaleria i restauració. Entre d'altres, limiten l'aforament a l'interior dels establiments i a les terrasses al 50% de la seva capacitat. Per això, des de l'entrada en vigor de la resolució SLT/2094/2020 s'ha dut a terme un protocol d'informació i control d'aquest tipus d'establiments.
Des dels serveis municipals s'han realitzat trucades informatives de la normativa a tots els bars i restaurants dels municipi i també s'estan fent visites de control per confirmar que s'estan aplicant totes les mesures decretades:
Les inspeccions es realitzaran de manera intensiva mentre es mantinguin les mesures excepcionals amb diverses trucades i visites als establiments i, en cas d'incompliment de la normativa tot i els avisos, es procedirà a sancionar els infractors. Les multes poden anar des dels 100 fins a 600.000 euros depenent de la gravetat. Es considera una infracció lleu (de 100 a 3.000 euros) quan suposi un risc de contagi de fins a 15 persones; una infracció greu (de 3.001 a 60.000 euros) quan el risc de contagi sigui d'entre 16 i 150 persones i, una infracció molt greu (entre 60.001 i 600.000 euros) quan hi hagi risc per a més de 150 persones.