El jurat destaca la qualitat dels plats presentats enguany i puntua amb el desaparegut cuiner vallesà com a referència
Les persones participants en la 12a edició del Concurs de cuina de la mongeta del ganxet han hagut de superar enguany un nou grau de dificultat. El jurat, format pels cuiners Pep Salsetes i Ada Parellada Garrell i la periodista Elisenda Cuquet Pedragosa, ha puntuat tenint en compte que, per primera vegada, el concurs porta el nom del cuiner vallesà Fermí Puig Botey. Aquesta perculiaritat ha suposat que els jutges hagin estat més estrictes en les seves puntuacions. Tanmateix, com ja és habitual, la majoria dels plats presentats han estat de gran qualitat tant en el tast com en la presentació. Els plats guanyadors han estat:
1r Premi categoria adulta: Parmentier de mongetes del ganxet amb bacallà d'Ignasi Joaniquet 2n Premi categoria adulta: Mandonguilles de mongetes amb gamba vermella de Nacho Barrera 1r Premi categoria juvenil: Reinterpretació de mongetes a la llauna de Pablo Medina 2n Premi categoria juvenil: Puré de mongetes amb botifarra saltejada i xips d'orella de Neus Pujol Tambe hi ha hagut una menció especial per a l'AFA de l'escola Colors que va presentar el seu plat en la categoria d'AFAs, creada enguany per primera vegada.
La 13a edició de la Festa de la mongeta del ganxet, però, ha donat molt de sí i ha omplert el diumenge i la carpa de Llerona d'activitats. Podeu visitar la galeria d'imatge aquí.
Enguany, la Festa de la mongeta del ganxet ha vingut precedida per la 1a Setmana de la producció local, un projecte de difusió i promoció dels productes i dels productors i de les Franqueses i rodalies. Podeu visitar la galeria d'imatges aquí.