La taula rodona ha començat amb l’explicació a càrrec de Josep Mulet, catedràtic de Biotecnologies, investigador i divulgador. Ha aprofundit sobre les suposades diferències nutritives dels productes ecològics respecte als productes de proximitat i dels animals criats en extensiu. Seguidament ha incidit en la seguretat dels aliments i ha puntualitzat afegint ‘’no tot el que és natural és sa, una alimentació sana es defineix pel conjunt d'aliments que una persona consumeix, no per les característiques individuals de cadascun d'ells’’.
La jornada, la darrera del VI cicle de conferències sobre alimentació i salut responsable,tractat sobre què hi ha al darrera de la producció alimentària. La regidora de Sanitat i Salut Pública, Marina Ginestí, ha afegit que és important que se sàpiga distingir entre els conceptes reals i els que són publicitaris. També ha apuntat que saber distingir entra aquestes qüestions ajuda a fer una compra més conscient.
La xerrada ha seguit amb la intervenció de la presidenta d’ASAJA i promotora Km0, Rosa Pruna, que ha destacat la necessitat de consumir de proximitat com a garantia de la continuïtat de la pagesia i de la ramaderia del territori. ‘’A més de produir productes alimentaris, també cuiden i mantenen viu el territori’’ ha afegit. Ha continuat parlant de la ‘’important evolució de la ramaderia i l’agricultura al nostre país cap a pràctiques més curoses amb el medi ambient i amb el benestar animal’’.
La conferència organitzada per l’Unió de Consumidors de Catalunya i moderada pel metge de família, Ramon Velayos, ha finalitzat amb un torn de preguntes on els assistents han pogut intervenir.