Les Franqueses, al Consell de la Formació Professional i l'Ocupació del Vallès Oriental

Divendres, 10 de desembre de 2021
Aquesta iniciativa, de nova creació, aplega administracions locals i agents socials dels àmbits laboral i educatiu

Les Franqueses aposta per a la Formació Professional com a eina per a la creació d'ocupació i per això participa activament en el Consell de la Formació Professional i l'Ocupació del Vallès Oriental. Un organisme de nova creació que aplega ajuntaments, Consell Comarcal, Generalitat, sindicats i patronals. El consell té com a principal objectiu treballar de manera conjunta, integrada i coherent en la planificació de la formació professional a la comarca per tal d'ajustar-la a les necessitats dels sectors i de les empreses del territori, o sigui, que l'oferta de graus formatius s'ajusti a les demanes del teixit industrial i econòmic del Vallès Oriental, fent d'aquest tipus de formació reglada una veritable sortida laboral i una eina per proveïr les empreses de personal qualificat segons les seves necessitats.

A les Franqueses, per tal d'aconseguir aquest objectiu, hi treballen les àrees de Dinamització Econòmica, responsable de la formació ocupacional que es realitza al municipi i nexe d'unió entre treballadors que cerquen feina i empreses que necessiten personal, i l'àrea d'Educació, responsable al municipi de la formació reglada i de les relacions amb el departament d'Educació a l'hora de vetllar per l'ampliació de l'oferta educativa postobligatòria i, per tant, de treballar conjuntament amb la Generalitat de Catalunya les necessitats, l'oferta i els suports orientats a la formació professional al municipi.

Estratègia per a una FP prestigiada i adequada a les necessitats del sector econòmic

Per tal d'aconseguir que la formació professional a la comarca i, per tant, a les Franqueses sigui un recurs educatiu amb prestigi, amb sortides laborals i adequada a les necessitats del sector econòmic el Consell de la Formació Professional i l'Ocupació del Vallès Oriental treballa en cinc àmbits:

  • Relacions externes i sensibilització: gestió interna del consell, detecció de necessitats i d'estratègies, presència en els diversos fòrums supracomarcals sobre formació professional i relació i vincle amb els agents econòmics i socials.
  • Necessitats empreses-formació al territori: actualitzar el mapa de necessitats professionals per adequar l'oferta formativa segons la demanda a temps real i promoció de l'FP Dual i de les pràctiques dels alumnes a les empreses.
  • Planificació territorial i estratègica de l'FP: analitzar l'oferta formativa de Formació Professional (FP), de Formació per a l'Ocupació (FPO) i de Programes de Formació i Inserció (PFI) per tal de tenir informació actualitzada; organitzar sessions de treball amb agents i experts per dissenyar el mapa ideal de distribució de la formació a la comarca i, elaborar propostes de modificació de l'oferta segons les necessitats dels sectors econòmics i la distribució al territori.
  • Transició escola-treball i abandonament: analitzar els factors que provoquen l'abandonament escolar i elaborar un pla d'acció per a crear alternatives per a l'alumnat i minimitzar els casos d'abandonament.
  • Orientació i ocupació: localitzar, actualitzar i promoure els espais d'orientació acadèmica i laboral i difondre els sistema d'acreditació de competències amb l'increment de punts d'informació i d'orientació.

Darrera actualització: 15.10.2024 | 19:18