L'objectiu es promoure els valors de la cultura de la pau
La participació és l’essència per treballar, mitjançant les arts escèniques, temes quotidians i de convivència. Per aquest motiu, l'obra de teatre participativa "Cargol, lleó i dofí. Tres actituds davant el conflicte" ha permès als més petits/es de casa treballar la mediació a través de l'argument de l'obra. Aquests tres animals han ajudat a conèixer i a debatre sobre les maneres de gestionar la confrontació.
En la programació dissenyada per a commemorar el Dia Europeu de la Mediació, el 21 de gener, aquesta no ha estat la única activitat organitzada, i és que s'han realitzat tallers als dos instituts de les Franqueses. Gràcies a l'activitat "El portal del davant: taller teatral per a la convivència en comunitat", l'alumnat ha pogut reflexionar sobre els conflictes i les emocions que sorgeixen als espais de convivència en general i que afecten al seu dia a dia. A partir d'eines teatrals i comunicatives, s'ha treballat la mediació com a alternativa a la resolució de conflictes, seguint les normatives vigents en l'àmbit del civisme i de la convivència.
La mediació és un sistema de gestió de conflictes que es basa en la voluntat de les persones que hi participen, el diàleg, el respecte, la confiança i la responsabilitat. A partir de la moderació, la negociació, la conciliació i l'arbitri, la mediació permet progressar cap a una societat més madura i cohesionada.
Les Franqueses disposa d'un Servei de Mediació i Veïnatge per acompanyar la ciutadania en la gestió i en la resolució de conflictes derivats del veïnatge. S'hi pot contactar a través dels telèfons 938 467 676 i 670 311 857.