L'Ajuntament de les Franqueses i els consistoris de nou municipis més del Vallès Oriental i Occidental es reuneixen per constituir una taula que impulsi un procés per aconseguir el reconeixement oficial per a l'oli de l'olivera de Vera, una varietat de gran qualitat però encara desconeguda.
Actualment, a les Franqueses hi ha unes 951 oliveres d'aquesta varietat en 16,38 hectàrees. L'oli Vera es caracteritza per la seva durada i per baixa acidesa, fet que el converteix en un producte de gran potencial gastronòmic i culinari. A més, és un aliment ric en vitamines A, E i K que ajuda a prevenir malalties cardíaques i afavoreix la cicatrització de les ferides.
Durant la trobada, que es va fer divendres a Caldes de Montbui i on hi ha assistit la regidora d'Agricultura i Medi Ambient de les Franqueses, Sònia Tena, juntament amb alcaldes, alcaldesses i representants polítics de Caldes de Montbui, Bigues i Riells del Fai, la Garriga, l'Ametlla del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Cànoves i Samalús, Sentmenat, Sant Feliu de Codines i Santa Eulàlia de Ronçana, s'ha decidit iniciar un procés per aconseguir el reconeixement d'una nova denominació d'origen protegida (DOP) per a l'oli de Vera del Vallès, la qual s'afegiria a les cinc que actualment hi ha a Catalunya: Terra Alta, Garrigues, Empordà, Siurana i Baix Ebre-Montsià.