Un any més s'ha celebrat la jornada que organitzen conjuntament la Unió de Consumidors de Catalunya (UCC) i l'Ajuntament a les Franqueses i que forma part del Cicle de Conferències sobre Alimentació, Salut i Consum Responsable. La conferència d'enguany, Aprèn a llegir les etiquetes dels aliments! NutriScore i altres informacions, ha tingut lloc a la Biblioteca Municipal de Corró d'Avall i amb l'objectiu principal de proporcionar més informació a la ciutadania sobre com llegir les etiquetes dels aliments.
L'acte ha estat introduït per Salvador Domínguez, president de la UCC, i Marina Ginestí, regidora de Sanitat i Salut Pública. Seguidament, s'ha iniciat una taula rodona moderada per Neus Cruells, tècnica de Salut Pública del Consell Comarcal del Vallès Oriental, i en la que han participat diversos experts en nutrició i consumició de productes alimentaris.
Un d'ells ha estat Àlex Blasco, dietista i nutricionista membre de la junta directiva de Codinucat, qui s'ha centrat en explicar els procediments de com llegir i interpretar correctament les etiquetes des d'un punt de vista nutricional. A més a més, ha fet un balanç dels pros i contres de les populars aplicacions mòbils que llegeixen etiquetes i alguns comentaris sobre el marcatge nutricional Nutriscore. També ha participat Oriol Roa, advocat i director de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC, que com expert en consumició ha parlat de quin tipus d'informacions han de constar en les etiquetes des d'un punt de vista legal i ha alertat de les estratègies publicitaries que duen a terme les empreses per esquivar la normativa. Finalment, la taula rodona també ha comptat amb Clara Medina, directora de Relacions amb Associacions de Consumidors de Mercadona. Medina ha presentat el resultat d'algunes enquestes que demostren que la ciutadania no entén o no llegeix les etiquetes dels aliments que consumeix i que, per tant, els diversos actors implicats, com nutricionistes, empreses alimentàries, consumidors, etc., haurien de col·laborar per buscar estratègies més comprensibles i útils per transmetre la informació nutricional dels aliments.