Llerona territori per excel·lència de producció de la mongeta del ganxet i escenari de la 9a Festa de la Moneta del Ganxet i 8è Concurs de Cuina, una trobada més que consolidada que gairebé està a punt de complir una dècada.
Aquest diumenge, 24 de novembre, el matí ha començat amb unatrobada de productors, restauradors i empresaris, i una demostració de labatuda, garbellada i tria de mongetes. Els actes de promoció de productes de la terra s’han combinat amb activitats de cultura popular. ElsGegants de les Franquesesi elsXics de Granollershi han actuat al llarg del matí.
“Humor i cuina” ha estat l’espectacle central de la tarda, on els cuiners, Marc Ribas i Ada Parellada han preparat un humus de mongetes i un brownie que combina aquest llegum amb la xocolata per llepar-se els dits, mentre l’actriu Judit Martín ha amenitzat la preparació de les receptes amb un toc d’humor i espontaneïtat.
Vint-i-tres han estat els participants a l’habitual concurs de cuina, on es coneixen els plats més originals amb la mongeta del ganxet com a ingredient principal. Els guanyadors han estat:
Podeu veure totes les imatges de la 9a Festa de la Mongeta del Ganxet i el 8è Concurs de cuina fent clicaquí.