Injecció de 250.000 euros per a diversos programes municipals

Dimarts, 30 de maig de 2023

La Diputació de Barcelona recolza econòmicament projectes esportius, ambientals, socials i de memòria democràtica

 

La Diputació de Barcelona continua donant suport als projectes municipals i enguany ho fa amb una aportació de 250.000 euros. Aquesta aportació reverteix en programes educatius, esportius, mediambientals, de salut, de suport a les empreses, de participació ciutadana i de memòria històrica, entre d'altres. Amb el suport de la Diputació es reforçaran projectes com el d'interconnexió i interrelació d'espais educatius formals i no formals; el de promoció de la salut al municipi a través del Pla Local de Salut; el de millora de la sanitat ambiental; les intervencions en concepte de seguretat alimentària; l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor/a (OMIC); el projecte "Fem Memòria. Teixim Democràcia"; els serveis que afavoreixen la convivència i la diversitat a les Franqueses; l'atenció jurídica i psicològica a dones i a persones del col·lectiu LGBTI; els tallers afectivosexuals als centres educatius; la implementació del programa "Joventut esportiva. Societat activa"; el cicle de passejades per a la gent gran "A cent cap als 100"; a les audiències públiques; a diversos programes esportius; a la reducció de residus; a la creació de refugis climàtics; a l'acompanyament de persones cuidadores no professionals de persones amb discapacitat; a la millora del sistema de gestió de l'atenció social i, a l'acompanyament a empreses de recent creació.

Les Franqueses comptarà amb educadors i educadores especialistes en esport

Les Franqueses ja té llum verda per iniciar les accions del programa "Joventut Esportiva. Societat Activa". Aquesta iniciativa impulsada per la Diputació de Barcelona dotarà el municipi amb un pressupost de 100.000 euros, en dos anys, per, entre d'altres actuacions, incorporar educadors i educadores especialistes en esport que treballin amb els i les joves de les Franqueses de manera transversal, amb l'esport com a eina de cohesió social i de generació d'hàbits saludables entre aquest segment de població.
Desenvolupar el projecte "Joventut Esportiva. Societat Activa" comportarà altres accions, a més a més de la incorporació de la figura d'educador/a. També suposa realitzar actuacions d'adaptació d'espais públics que permetin transformar-los en equipaments esportius per gaudir de temps de lleure actiu i treballar en xarxa amb les entitats, els clubs, les associacions i altres agents esportius i socials.
L'objectiu a curt i mig termini és augmentar el nombre d'adolescents que practiquen esports, adequar i dinamitzar els espais esportius a l'aire lliure, reduir les conductes de risc entre els i les joves i que aquest col·lectiu percebi el canvi en el seu estil de lleure com a un impacte positiu en la seva salut. A llarg termini es busca garantir l'accessibilitat a la pràctica esportiva de manera inclusiva i equitativa, reduir l'abandonament escolar, afavorir itineraris formatius i laborals entre aquest segment de població i proporcionar accés universal a zones verdes i a espais públics segurs, inclusius i accessibles. A més a més, es treballarà amb perspectiva de gènere, incidint en la importància de tenir referents femenins a nivell esportiu i augmentar, així, el nombre de noies que practiquen esport.

Els equipaments esportius de les Franqueses es transformaran en refugis climàtics

L'Ajuntament de les Franqueses invertirà 6.846,94 euros en transformar els equipaments esportius en refugis climàtics de cara a la temporada de més calor. Aquests diners provenen d'una subvenció de la Diputació de Barcelona per a aquest tipus de transformacions dins el programa "Equipaments 2030: responsables i educadors" dels quals el nostre municipi en forma part des des d'aquest mes d'abril.

Les Franqueses comptarà amb un pla municipal de reducció de residus

Les Franqueses disposarà d'un pla municipal per a la reducció de residus. Un document que servirà per planificar la prevenció i la gestió de la brossa. La Diputació de Barcelona ha aprovat aportar 9.500 euros per a l'elaboració del pla dins la línia d'ajuts de Suport a la Gestió dels Residus, a la Neteja Viària i a l'Economia Circular.
Des de l'any 2021, on es van recollir 9.000,78 tones de residus (1,21 kg/habitant/dia) les Franqueses ha detectat una tendència a l'estancament pel que fa a la reducció de residus. Davant aquesta situació, s'aposta per a aquesta eina, el pla municipal de prevenció de residus, com a primer pas per implementar la cultura del residu zero en tots els àmbits del municipi. El pla ha de determinar, entre d'altres, els objectius, quantitatius i qualitatius, que s'ajustin a la normativa vigent i a la realitat de les Franqueses. Els aspectes als quals es farà més incidència seran la reducció dels residus de plàstic, la millora de la prevenció i de la gestió de residus als mercats setmanals, el plans de prevenció de residus als centres escolars i la preparació per a la reutilització.
Recordem que durant el ple municipal ordinari del mes de novembre de 2021 es va ratificar per unanimitat la moció del grup municipal Imagina Esquerra en Comú per a la prevenció de residus i prohibició de bosses de plàstic d'un sol ús que, entre d'altres temes, instava a revisar la normativa municipal sobre residus i a incorporar plans de prevenció de residus per tal de reduir-ne la quantitat dels que es generen al municipi.

Darrera actualització: 7.05.2024 | 08:58