El tomàquet cor de bou de la Verdolaga, el millor tomàquet del Vallès Oriental

Dimarts, 30 de juliol de 2019
El tomàquet presentat per Pere Garriga es proclama vencedor del 3r Concurs del Millor Tomàquet del Vallès

La Verdolaga s'ha proclamat campiona del 3r Concurs del Millor Tomàquet del Vallès amb la varietat cor de bou. Al certàmen, celebrat durant la Fira del Tomàquet del Vallès de Caldes de Montbui i fallat a la Roca del Vallès, el tomàquet de Pere Garriga (la Verdolaga) s'ha enfrontat a 13 varietats més i ha estat escollit el millor en valorar el jurat el seu aspecte extern (forma, color i aroma) i l'intern (textura, gust i regust).

Aquest concurs està organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i compta amb la col·laboració de l'Associació Gastronòmica Cuina VO i Llavors Orientals. Al concurs, per a productors professionals o aficionats al cultiu del tomàquet, s'hi han presentat fins a 14 varietats entre les que destaquen la cor de bou,lal nas de bruixa, la malacara o la pometa Lluís Vila.

Per darrera de la Verdolaga han quedat Oriol Garcia de Can Gual amb un pometa Lluís Vila i Quino Ortí de l'Horta la Fanecada amb un nas de bruixa.

La Verdolaga són dues hectàrees de conreu ecològic a Llerona que treballen principalment per a grups de consumidors i cooperatives de consum i que, a més a més de produir i servir producte ecològic, també treballen per a la divulgació del consum de varietats locals i per a dignificar la vida de pagès.

Darrera actualització: 15.10.2024 | 19:29