Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'esport inclusiu pren protagonisme a les Franqueses, Vila Europea de l'Esport 2024

15/10/2024

Xerrada dels atletes Àlex Roca i Jordi Madera i de la cofundadora de l’associació Capaç i Vàlida, el pròxim 22 d’octubre

L’Auditori de Bellavista acollirà el 22 d’octubre, a partir de les 18 hores, la xerrada «Esport inclusiu», emmarcada dins els actes de Les Franqueses del Vallès, Vila Europea de l’Esport 2024. Una taula rodona que comptarà amb la participació dels atletes Àlex Roca Campillo  i Jordi Madera Jiménez, així com amb la cofundadora de l’associació Capaç i Vàlida, Jana Arimany Cañas. Amb tots tres reflexionarem sobre la realitat i el futur de l’esport inclusiu i coneixerem els seus exemples personals de superació.

Àlex Roca Campillo és un atleta que va patir una encefalitis viral herpètica, quan tenia 6 mesos de vida, que li va generar una paràlisi cerebral amb un 76% de discapacitat física que l’afecta la part esquerra del cos, provocant-li mobilitat reduïda i dificultats en la parla. El seu exemple de superació per afrontar reptes tant esportius com personals han marcat la seva trajectòria i l’han convertit en un exemple per a molts. Ha participat en curses extremes com la Titan Desert o la Pilgrim Race. Precisament, l’any 2019 va aconseguir un de les seves fites més importants, finalitzar la Titan Desert, convertint-se en la primera persona amb paràlisis cerebral en acabar-la. També ha participat en 5 triatlons, 1 aquatló i 11 Mitges Maratons. A banda és la primera persona amb un 76% de discapacitat física en acabar una Marató, la de Barcelona 2023, i una marató amb recorregut olímpic, la Marató pour tous París 2024. Ambaixador de la Fundació FC Barcelona Àlex Roca Campillo es dedica també a xerrades divulgatives amb l’objectiu de conscienciar a la societat.

L’any 2017, i amb només vint anys, Jana Arimany Cañas va patir un accident mentre viatjava per Bali que li va provocar una lesió medul·lar. A partir d’aquest moment va haver de començar a adaptar-se a una realitat completament diferent i que li va demostrar que la societat no estava ni conscienciada ni preparada per entendre la seva situació. L’any 2019 funda, conjuntament amb la seva parella Gerard Soler, l’associació Capaç i Vàlida amb l’objectiu d’aconseguir que la gent visqui de més a prop la realitat d’una discapacitat, que l’entengui i pugui trencar estereotips. El seu treball amb l’associació l’ha portat a iniciar projectes tant a nivell local, amb les jornades inclusives i singulars en diverses escoles catalanes així com amb taller o curses infantils. Una tasca que també els ha permès emprendre projectes de cooperació internacional a Kenya o al Perú.

Jordi Madera Jiménez, ambaixador de Les Franqueses del Vallès, Vila Europea de l’Esport 2024, és un atleta paralímpic que va patir un accident de trànsit, amb només vint anys, que li va provocar una paraplegia. Esportista abans i després de l’accident, Madera va voler dedicar-se plenament a l’atletisme i va entrar a entrenar al Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat del Vallès. Des d’aleshores no ha deixat de competir en maratons i mitges maratons, arribant a col·locar-se al Top 10 internacional d’aquest esport i arribant a competir en els Jocs Paralímpics de Pequin, l’any 2008.

Arxivat a: Esports
Xerrada sobre esport inclusiu
Darrera actualització d’aquest contingut: 15/10/2024 a les 15:38h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)