Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La Biblioteca de Bellavista rep una donació de 137 títols del Domingo Blázquez Sánchez, catedràtic expert en educació física

17/09/2024

El fons bibliogràfic enriquirà l’especialització en educació física i esport del municipi.

La Biblioteca de Bellavista ha acollit l’acte de donació del fons bibliogràfic de Domingo Blázquez Sánchez, reconegut catedràtic emèrit en Educació Física de l’INEFC i doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona. La donació consta de 137 títols que s’incorporaran al fons especialitzat “Biblioteca de l’Esport. Recurs per a l’Educació», una eina de gran valor per a la comunitat educativa i esportiva del municipi.

L’esdeveniment ha començat amb la intervenció de la directora de la Biblioteca de Bellavista, Roser Duran Sabater, qui ha destacat la trajectòria acadèmica i professional de Blázquez, recentment jubilat, però encara altament actiu en l’àmbit de la recerca i la participació en congressos internacionals sobre educació física. Duran també ha mencionat la bona relació de treball i de proximitat que s’ha establert amb Domingo Blázquez.

El president del Patronat Municipal de Cultura, Educació, Infància i Joventut (PMCEIJ) i regidor de Cultura de les Franqueses, Àlex Vega Sabugueiro, ha agraït a Blázquez la cessió dels volums i ha dit que la Biblioteca de l'Esport va més enllà de l'esport en l'àmbit competitiu, «és l'esport en l'educació, en l’àmbit social, pedagògic, formatiu i de salut. És una de les maneres d'interrelació humana». En aquest sentit, ha agraït la feina que es fa des de les biblioteques que permet teixir xarxes i fer molt més que gestionar el fons bibliogràfic.

Finalment, Vega ha fet menció de la quarta Jornada de la Biblioteca de l'Esport que es farà el 15 de novembre, amb el títol "Esport de barri, espai de convivència", en la qual participaran Sixte Abadia, llicenciat en Activitat Física i de l'Esport, i l'antropòleg, Xavier Camino.

Domingo Blázquez Sánchez ha considerat un encert l'especialització de la Biblioteca de l'Esport: «és d'agrair que hi hagi gent que cregui en tenir una recerca del coneixement en l'àrea esportiva i de l'educació física» - ha afirmat.

També ha volgut diferenciar la definició d'esport i d'activitat física, per dir que l'esport és activitat física amb intencionalitat, de la mateixa manera que cal diferenciar l'esport d'espectacle de l'esport formatiu i educatiu.

Per la seva part, l’alcalde de les Franqueses, Juan Antonio Corchado Ponce, ha remarcat «la importància del llegat que rep la biblioteca i el reconeixement que aquest suposa per a l’educació física com a eina fonamental en el desenvolupament integral de les persones».

L’acte també ha comptat amb la presència de Carlos Munzón Cruz, president del Patronat Municipal d’Esports (PME) i regidor d’Esports de les Franqueses i Jordi Orta, director de l’Institut Lauro de les Franqueses.

Arxivat a: Cultura
Donació al fons de la Biblioteca de l’Esport. Recurs per a l’Educació
Donació al fons de la Biblioteca de l’Esport. Recurs per a l’Educació
Donació al fons de la Biblioteca de l’Esport. Recurs per a l’Educació
Donació al fons de la Biblioteca de l’Esport. Recurs per a l’Educació
Donació al fons de la Biblioteca de l’Esport. Recurs per a l’Educació
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/09/2024 a les 21:00h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)