Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

De l'obscuritat a la llum: la història inspiradora de Nadia Ghulam

04/09/2024

L’activista afganesa parla sobre els drets humans a l’Afganistan.

L’activista afganesa pels drets humans Nadia Ghulam visita les Franqueses del Vallès amb la conferència De l'obscuritat a la llum: la història inspiradora de Nadia Ghulam. Serà el 12 de setembre a les 19 h a l'Espai Can Prat, la xerrada explorarà la seva pròpia experiència com a supervivent de l'opressió talibana a l'Afganistan.

Nadia Ghulam és una activista afganesa, escriptora i educadora social, reconeguda per la seva lluita pels drets humans i la pau, especialment centrada en la defensa de les dones i els infants. Va néixer a Kabul l'any 1985 i la seva vida va canviar dràsticament als vuit anys, quan una bomba va destruir casa seva, deixant-la greument ferida i en coma durant sis mesos. Amb només 11 anys, va decidir fer-se passar pel seu germà mort per poder treballar i mantenir la seva família sota el règim talibà, que prohibia a les dones treballar i estudiar.

L'any 2006, es va traslladar a Espanya per rebre tractament mèdic i, posteriorment, va obtenir asil polític. Nadia va estudiar Educació Social i Relacions Internacionals, i va compartir la seva història en l'autobiografia El secret del meu turbant, que ha estat premiada diverses vegades. A més, va fundar l'ONG Ponts per la Pau, dedicada a promoure la pau i la justícia mitjançant l'educació, amb un enfocament especial en ajudar dones i infants a l'Afganistan i a persones refugiades a Espanya. La seva tasca ha estat reconeguda amb nombrosos premis, i continua participant activament en conferències i esdeveniments internacionals, defensant la pau i els drets humans.

Ghulam compartirà la seva la història de superació i resistència davant les dificultats i com ha transformat aquestes experiències en una lluita contínua pels drets humans i la pau. A més, al final de l'acte hi haurà un tast de cuina afganesa. Aquesta conferència és el primer acte de la regidoria de Cooperació i Solidaritat en col·laboració amb la regidoria de Feminisme i la de Cultura, i també amb participació de la Comissió de Festes de Corró d’Avall.

Arxivat a: Cultura
Conferència Nadia Ghulam
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/09/2024 a les 12:29h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)