Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

“És un regal que al barri hi hagi una comunitat viva i activa”

07/08/2024

Entrevista al Consell Pastoral de la Parròquia de Sant Francesc d’Assís de Bellavista,

Quina és la funció del Consell Pastoral de la vostra parròquia?

És un òrgan consultiu i executiu al qual correspon analitzar i ponderar tot el que es refereix a les activitats que fa la parròquia i proposar accions per tal d’anunciar Jesucrist des de la vida de cada dia i, en especial, als pobres.

Com us organitzeu?

Fem reunions de treball el primer divendres de cada mes. Des del Consell Pastoral coordinem i dinamitzem els diferents grups de la comunitat: catequesi infantil i d’adults, confirmació de joves; Càritas, amb tots els projectes que desenvolupen: servei d’acollida, taller de cuina, orientació laboral, atenció a malalts i gent gran, servei d’habitatge, reforç escolar i el projecte sense llar; el grup de dones; la Coral Harmonia; l’equip de litúrgia; el grup de Rosari; grup d’alfabetització; grup d’adults Acuario; equip parroquial de pastoral obrera (EPPO); grup de convivència parroquial; equip d’economia i l’equip del nou temple.

Quins són els principals reptes que trobeu en la vostra tasca?

Un d’ells és com fem arribar tot el que s’està fent, a nivell parroquial, a totes les persones que formen la comunitat. Es fa una assemblea, en principi anual, amb aquest objectiu, però és insuficient. Hi ha persones que, tot i no estar en grup o projectes parroquials, participen de la vida celebrativa de la nostra fe (misses, rosari…). Com a Consell tenim la tasca que cadascú trobi el seu espai dins de la comunitat. Un altre repte és fer arribar el missatge de Jesucrist, que és el que ens dona sentit, i la vida de la comunitat a tot el Barri Bellavista.

Expliqueu-nos algunes de les iniciatives que el Consell Pastoral ha fet per estar present a Bellavista?

El Consell Pastoral proposa una persona per participar en la comissió de festa major. I organitza la Missa de Festa Major a la plaça major, acte arrelat a les festes del barri. També s’organitza la Festa del Sant Francesc d’Assís, patró de la parròquia, oberta a tots els veïns i les veïnes de Bellavista. S’organitzen activitats culturals per tal de recaptar fons per a Càritas, com ara concerts de cant coral benèfics. I alhora s’organitzen diferents activitats de convivència parroquial com sortides, dinars de pel·lícula oberts a tot el barri.

Com feu arribar les vostres activitats i iniciatives a tota la gent de Bellavista?

Ens comuniquem per xarxes socials (Facebook, WhatsApp...,) correu electrònic; es fa difusió amb cartells que es pengen a les botigues i a les entitats del barri.

Valoreu la feina feta des del Consell Pastoral

Estem contents i ens sentin molt agraïts de poder estar fent aquesta tasca de coordinació, ja que la parròquia fa molts projectes interessants, fonamentals i arriba a moltes persones.

És un regal que al barri hi hagi una comunitat viva, activa, i amb un projecte engrescador, de justícia i d’amor com és el de Jesucrist, que ens fa créixer, tan personalment com col·lectivament.

Algun repte de futur a afrontar?

El repte més important com a Consell Pastoral és arribar als joves del barri, trobar activitats o dinàmiques perquè se sentin protagonistes i que trobin una forma d’implicar-se als projectes de la comunitat o de crear-ne de nous.

I un segon repte és la construcció de la nova església a la plaça Nova de Bellavista. Enfortir i ampliar la vida pastoral de la comunitat perquè després de construir-la no estigui buida, sinó plena de persones, d’activitats, de projectes adreçats a tota la gent del barri Bellavista, i de forma prioritària a les persones més necessitades i vulnerables.

Per nosaltres, tal com diu el Papa Francesc, al llibre Sant Francesc d’Assís a Bellavista, una parròquia al servei del Barri, de Laura Mor: «la parròquia és comunitat de comunitats, santuari on els assedegats beuran per continuar caminant i centre de constant enviament missioner».

Fitxa tècnica:

Consell Pastoralde la Parròquia de Sant Francesc d’Assís de Bellavista
C. de Barcelona, 36 baixos 08521 Les Franqueses del Vallès
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Facebook: @santfrancescbellavista

Arxivat a: Cultura
Consell Pastoral de la Parròquia de Sant Francesc d’Assís de Bellavista
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/09/2024 a les 12:29h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)