Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses estrena un circuit inclusiu “Sumant capacitats” per a tot tipus de persones

08/06/2015

El 20 de juny es farà una caminada popular per inaugurar-lo.

Les Franqueses, mitjançant el Patronat Municipal d’Esports, s’ha sumat al projecte de circuits inclusius “Sumant capacitats” que impulsa la Diputació de Barcelona i la Fundació Itinerarium dins de la campanya “Penja’t una medalla!”. Es tracta d’una sèrie d’itineraris senyalitzats per tot el país l’objectiu dels quals és millorar la qualitat de vida de tothom i fomentar, especialment, la pràctica de l’esport, a peu o corrent, entre les persones amb més dificultats. 

És per això que són circuits adaptats a tothom. El de les Franqueses -el primer d'aquestes característiques al Vallès Oriental- rep el nom de Circuit Sumant Capacitats 22, és circular i surt de la plaça de l’Ajuntament, passa per Milpins i Marata i torna altre cop a l’inici. Té tres recorreguts: un de rosa de 7,7 km, un de blau de 3,3 km i un de verd de 7,4 km. El rosa i el verd són aptes amb joëlette (cadira tot terreny), i el blau està adaptat també per a persones que vagin en cadira de rodes elèctrica i handbike (bicicleta de mà). 

Aquests circuits tenen com a padrins els coneguts corredors de muntanya Kilian Jornet i Núria Picas, així com l’Anna Vives, una noia amb síndrome de Down que va crear una tipografia (que s’utilitza en els circuits) amb l’objectiu de difondre els valors de la igualtat social i la importància de treballar en equip sumant capacitats. 

El director tècnic d’aquest circuit i de la trentena que ja hi ha arreu és Eduard Jornet, pare del Kilian, i la senyalització, a base d'estaques, ha anat a càrrec de l’Ajuntament de les Franqueses. 

Per inaugurar el circuit, el dissabte 20 juny es farà una caminada popular oberta a tothom. El punt de trobada serà les 9.30 h del matí a la plaça de l’Ajuntament. Per a més informació podeu trucar al telèfon 938 467 083. S'ha confirmat l'assistència d'Anna Vives, Eduard Jornet, Narcís Vives i el president Fundació Itinerarium,entre altres.

Arxivat a: Esports
El recorregut està marcat amb tot un seguit d'estaques com aquesta
Eduard Jornet, amb barba, al costat de Josep Campaña, director gerent del PME, durant la preparació del circuit
Cartell de la caminada
Panell informatiu sobre el circuit instal·lat a la plaça de l'Ajuntament

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 01/10/2024 a les 15:20h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)